del garincos del garincos del garincos
     O NAMA

Ljubav prema psima se rodila jos u ranom detinjstvu gde sam se okušao u uzgoju prvo nemačkih lovnih terijera sa kojima sam osvojio sve što se može osvojiti, ali sam uporedo sa njima uzgajao i nemačke kratkodlake ptičare. Prvobitni koraci su bili uvoz iz Italije visokokvalitetnih pasa u zalasku karijere čijim parenjima sam pokušavao da dođem do željenog kvaliteta, a to su bile linije Del Fabia, zatim preko Drak-a, preko Pradellinensis Omar-a, Pradellinensis Hanter-a, pasa della Chius-a i Francuskih pasa Harko de la Vallée du Houx, sin legendarnog Vidocq du Bois de Soners-a. Kupovinom izuzetnog psa Artu poznatijeg kao Buđavko i njegovim parenjem dobijam vanserijske pse. Njegovim potomstvom počinje dominacija pre svega u kvalitetu pasa, radu i lepoti. Jedan od njegovih sinova, inače jedan od meni omiljenijih pasa, Ano As, neporažen u baražu, šampion i internacionalni šampion u radu, nije imao sreće da se dokaže do kraja jer je poginuo sa četiri i po godine sa 45 u radu.

Izdvojio bih još jednog psa iz mog uzgoja, meni omiljenog Ralf-Erik-a, koji je postao šampion Jugoslavije sa trinaest meseci a kasnije se dokazao u Italiji gde je postao apsolutni šampion, sa kojim sam nastavio tradiciju uvoza dokazanih pasa i oplemenjavanja rase osvežavanjem krvi radi dobijanja vrhunskih pasa.

Sama odgajivačnica može sa ponosom da se pohvali da se psi potekli iz odgajivačnice Del Garinčos nalaze u kombijima najpoznatijih svetskih vodiča. Izdvojio bih neke od njih, Andriano Turci-ja i Ricardo Patrignani-ja, koji su ostvarili naj zapazenije rezultate. Takođe se ponosimo na činjenicu da smo postigli enorman uspeh u Italiji što potvrđuju ostvareni rezultati objavljeni u elitnom časopisu La Gazzetta della Cinofilia , a posebno što je odgajivačnica Del Garinčos više puta je proglašena za najuspešniju u radu, sa postignutih najvise bodova u radu.

Kao i do sada, cilj odgajivačnice Del Garinčos je uzgoj pasa trailera, stilista, pasa sa izrazitim nosem, karakterno čvrstih i lepih pasa, pasa koji love i ne plaše se pucnja. Ohrabreni dosadašnjim uspesima i ostvarenim kvalitetom nastavljamo tradiciju uzgoja vrhunskih pasa, sa željom da bidemo još uspešniji i budemo još dominantniji. Zato smo i sada uvezli psa Amora šampiona sveta 2007(Udine), i dvostrukog šampiona evrope, kao i osvajača Kupa Evrope - RE Španija 2008, koji je istog dana osvojio ispred 130 pasa CACIT, sina legendarnog Cris della Chiusa Aps CH i majke, ćerke Atos-a, visestrukog šampiona Evrope, koga je vodio Roberto Bignucolo iz Pordenone-a.

A sada cilj odgajivačnice Del Garinčos je da od te 2 linije (Amor, Ralf-Erik) stvorimo pse prvenstveno, zdrave, normalne, trajlere za sva vremena. Amora sam uvezao zbog mozga i kalibriranosti (tačnosti), jer pametnijeg i vodljivijeg psa do sada nisam video, mogu ga voditi u teren i mala deca od 5 godina, a mogu se danas izmeniti i 5 vodiča i kod svih će isto odraditi. Odgaivačnica Del Garinčos sa ovim planira unaprediti i poboljšati svoje NKD.

ŠAMPIONI
IZBOR IZ GALERIJE
NAŠI PSI
del garincos
copyright © Del Garinčos 2012